Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revisionPrevious revision
Next revision
Previous revision
blog:midjourney1 [2023/08/13 11:42] – [Wat is MidJourney?] oetelaarblog:midjourney1 [2023/09/23 10:25] (current) oetelaar
Line 15: Line 15:
 ====Wat is MidJourney? ==== ====Wat is MidJourney? ====
  
-MidJourney is een **generatieve AI-tool (een cloud dienst**, je draait het niet op je eigen PCdie in staat is om visuele ontwerpen te creëren op basis van tekst inputbeschrijvingen. +MidJourney is een **generatieve AI-tool :een cloud dienst**, je draait het dus niet op je eigen PCdie in staat is om visuele ontwerpen te creëren op basis van tekst inputbeschrijvingen. 
 Stel je voor: je hebt een idee voor een nieuw type oscilloscoop, maar je mist de grafische vaardigheden om het te tekenen.  Stel je voor: je hebt een idee voor een nieuw type oscilloscoop, maar je mist de grafische vaardigheden om het te tekenen. 
 Met MidJourney voer je gewoon je specificaties en wensen in, en voilà, een visueel concept wordt gegenereerd. Met MidJourney voer je gewoon je specificaties en wensen in, en voilà, een visueel concept wordt gegenereerd.
Line 24: Line 24:
  
 Deze systemen zijn getraind op enorme datasets van afbeeldingen en de bijbehorende beschrijvingen.  Deze systemen zijn getraind op enorme datasets van afbeeldingen en de bijbehorende beschrijvingen. 
-Door dit te doen, l**eren ze de relatie tussen tekstuele beschrijvingen en de visuele kenmerken** die ermee geassocieerd worden. +Door dit te doen, **leren ze de relatie tussen tekstuele beschrijvingen en de visuele kenmerken** die ermee geassocieerd worden. 
 Wanneer je zo'n systeem een nieuwe beschrijving geeft, zoals "//een rode bal op een groen veld//", zal het proberen een afbeelding te genereren die overeenkomt met die beschrijving op basis van wat het tijdens de training heeft geleerd. Wanneer je zo'n systeem een nieuwe beschrijving geeft, zoals "//een rode bal op een groen veld//", zal het proberen een afbeelding te genereren die overeenkomt met die beschrijving op basis van wat het tijdens de training heeft geleerd.
  
Line 41: Line 41:
 Prompt: "Ontwerp een audio eindversterker met buizen. Stijl: retro [0.8], modern [0.2]. Kleurenschema: goud [0.7], zwart [0.3]. Extra kenmerken: glanzend oppervlak [0.6], zichtbare buizen [1.0]." Prompt: "Ontwerp een audio eindversterker met buizen. Stijl: retro [0.8], modern [0.2]. Kleurenschema: goud [0.7], zwart [0.3]. Extra kenmerken: glanzend oppervlak [0.6], zichtbare buizen [1.0]."
 </code> </code>
 +<WRAP box>
 {{:blog:tube_amp_variation1.jpg?600 |}} {{:blog:tube_amp_variation1.jpg?600 |}}
- 
- 
 <WRAP box> <WRAP box>
 ==== Uitleg: ==== ==== Uitleg: ====
 +<WRAP box tip>
   * ** "Stijl: retro [0.8], modern [0.2]": ** Dit suggereert dat het ontwerp voornamelijk retro moet zijn met een kleine moderne touch. De **wegingen** (**0.8** voor retro en **0.2** voor modern) geven aan hoe dominant elk stijlelement moet zijn in het uiteindelijke ontwerp.   * ** "Stijl: retro [0.8], modern [0.2]": ** Dit suggereert dat het ontwerp voornamelijk retro moet zijn met een kleine moderne touch. De **wegingen** (**0.8** voor retro en **0.2** voor modern) geven aan hoe dominant elk stijlelement moet zijn in het uiteindelijke ontwerp.
 +</WRAP>
   * **"Kleurenschema: goud [0.7], zwart [0.3]": ** Het model wordt geleid om voornamelijk gouden kleuren te gebruiken met wat zwarte accenten.   * **"Kleurenschema: goud [0.7], zwart [0.3]": ** Het model wordt geleid om voornamelijk gouden kleuren te gebruiken met wat zwarte accenten.
  
Line 55: Line 53:
  
 Het gebruik van dergelijke getallen en wegingen kan helpen om meer specifieke en afgestemde resultaten uit het model te krijgen, maar het vereist ook meer finesse en experimenten om de optimale prompt te vinden die de gewenste output oplevert. Het gebruik van dergelijke getallen en wegingen kan helpen om meer specifieke en afgestemde resultaten uit het model te krijgen, maar het vereist ook meer finesse en experimenten om de optimale prompt te vinden die de gewenste output oplevert.
 +
 +</WRAP>
 </WRAP> </WRAP>
  
-{{ :blog:spectrum_analyser1.jpg?600 |}} +<WRAP box> 
 +{{:blog:spectrum_analyser1.jpg?600 |}} Deze spectrum analyser ziet er gewoon super vet uit, dat had ik zelf nooit kunnen tekenen. 
 +</WRAP>
 ====Eigen visuals als basis==== ====Eigen visuals als basis====
  
Line 68: Line 69:
  
 {{ :blog:concept_radio_receiver.jpg?600 |}} {{ :blog:concept_radio_receiver.jpg?600 |}}
 +
 +Zo ziet een mogelijk webinterface er uit, je krijgt meerdere varianten en dan kun daarin steeds verder verfijnen in stijl en details.
 +
 +
 +{{ :blog:midjourney_example.jpg |}}
  
 <WRAP box> <WRAP box>
Line 103: Line 109:
  
 {{ :blog:werkbank_san.jpg?600 |}} {{ :blog:werkbank_san.jpg?600 |}}
 +
  
 Nota bene: Alle afbeeldingen in deze posting zijn met MidJourney gemaakt! Nota bene: Alle afbeeldingen in deze posting zijn met MidJourney gemaakt!